SIMS Marketing Agency

Ndikimi i marketingut në suksesin e Nike

FILE - This Aug. 8, 2017 file photo shows the Nike logo at a store in Miami Beach, Fla. Nike’s shares are soaring before the opening bell Friday, June 25, 2021, as the footwear and clothing company posted record fiscal fourth-quarter sales in North America and gave a better-than-anticipated full-year revenue forecast. (AP Photo/Alan Diaz, File)

Suksesi i Nike nuk është thjeshtë një produkt sportiv me cilesi të lartë, por është një testament i fuqisë së marketingut në një brend. Nike si një ndër brendet më të njohura në të gjithë botën, famën e saj nuk e mori vetëm nga veshjet e tyre ikonike sportive, por edhe nga strategjia mbreslënëse e […]

Gjenerata Alfa në botën virtuale

Në vitin 2010, kur Apple prezantoi tabletin e saj, lindi Gjenerata Alfa, një brez i ri që po ndryshon dinamikën e marrëdhënieve dhe zakoneve të konsumatorit. Sipas një sondazhi të Morning Consult, mbi gjysma (54%) e fëmijëve të Gjeneratës Alfa kanë tabletat e tyre, shprehje e qartë e pranisë së teknologjisë që i ka përcaktuar […]

Rëndësia e llogos dhe brendit

Të gjithë e dimë se një llogo ka potencialin të jetë një aset shumë i fuqishëm për një brend. Në fakt shumë kompani, individ, organizata identifikohen nga simboli i tyre më shpejt sesa nga emri i tyre. Nevoja për llogo si mjet identifikimi daton që nga Egjiptianët e lashtë, duke përdorë hieroglife duke vazhdu në Mesjetë me stema […]

Trajnimi – Strategjitë e Marketingut dhe Shitjes

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Kosovë ka përfunduar me sukses realizimin e trajnimit me temë “Strategjitë e Marketingut dhe Shitjes”, me profesor Shpat Komoni. Qëllimi i këtij moduli të trajnimit ishte që pjesëmarrësit të informohen më tepër rreth zhvillimit të brendit dhe shitjes si dhe të këshillohen se si të zhvillojnë strategjitë e duhura të […]